Namaste Nepal startar och stödjer lokala utvecklingsprojekt i Nepal

 

 

 

 

 


 

 

Nyheter

2010-06-24

Hej Nepalvänner!
Midsommar I vårt land . . . värmebölja och monsunregn i Nepal. Bara en av skillnaderna mellan länderna. Ändå vill jag påstå att mycket positivt hänt sedan mitt första besök i Nepal 1994.
Narturligtvis kan man inte lämna det långvariga inbördeskriget som skördade alltför många människoliv men på något sätt så kan man se ett ljus i mörkret. Landet har äntligen blivit av med den impopulära kungen Gyanendra . . . eller har man inte det? Gyanendra har fortfarande en stor roll när det gäller militär och polisväsendet. En del påstår att exkungen styr över halva styrkorna.
Maoistledaren Prachandra såg ut att stabilisera landet efter storsegern i valet men utan support från andra partier så föll hans regering. Just nu står allt och väger....ingen vet egentligen var stabiliteten skall hämtas. Positivt är dock att samtliga partier som uttalat sig vill bibehålla det relativa lugnet i landet.
Våra verksamheter fungerar i landet. Vissa förändringar kommer att göras inom kort och vi förbereder nu ett fadderbrev som kommer att följas av telefonkontakt med de berörda faddrarna.
Resorna fortsätter, närmast en vandringsresa i oktober med pilgrimstema. Vandringen går i Langtangmassiven. En vandring som betraktas som ganske lätt men naturligtvis krävs goda förberedelser. Mer om denna kan ni läsa på www.focustravel.se
Vi förbereder också en "storresa" i maj/juni 2011. En resa som bär till Beijing, tåg till Lahasa i Tibet och buss eller Land Cruiser till Kathmandu, där vi avslutar med en vecka. Även en resa under mars ingår i planerna. Denna resa blir av det mer normala slaget...16 dagar i Nepal.
Vi önskar Er alla en härlig midsommar och en mysig semester här hemma eller på någon beach i varmare länder.
Ha det bra!
Claes

 

 


  _____________________________________________________________________________________________

[Tillbaka till Startsidan]

Copyright © 2002-2005 Föreningen Namasté Nepal Huskvarna. Mångfaldigande av innehållet på denna websida, helt eller delvis, är enl. lagen om upphovsrätten, förbjudet utan medgivande av Föreningen Namasté Nepal.
[Webmaster]