Namaste Nepal startar och stödjer lokala utvecklingsprojekt i Nepal

 

 

 

 

 


 

 

2012-08-14

Bästa Nepalvänner!


Beklagar att hemsidan inte uppdaterats på länge.... hälsan har gjort mig lite passiv...i alla fall skyller jag på det!
Inom kort kommer vi att sända ut information om det aktuella läget i vårt Nepalprojekt. Några uppgifter saknas men de kommer inom kort från Nepal.


I Nepal är det mesta sig likt, den politiska situationen är som ”vanligt” instabil. Den nyvunna friheten är inte alltid så lätt att hantera. Till skillnad mot tidigare försöker man dock fortfarande att lösa landets problem utan vapen..... en lärdom man sannolikt fick under inbördeskriget för något år sedan. Den avsatte kungen finns fortfarande i periferin men nu som ”demokratisk (?)” motståndare.


I handelskriget världen över har Nepal en bottenposition...mycket allvarligt! Nepal, vars handelspartner är Indien, är det land som är näst hårdast drabbat, bara Burkina Faso har en sämre situation. Relationerna mellan Indien och Nepal är präglade av höga tullar och kvoter. Nepal sätter sitt hopp till en ökad handel med Kina och ett handelsavtal med länderna i Sydasien (SAFTA) som på sikt ska minska tullarna i regionen. Som synes kan inte Nepal påverka sin situation märkbart. På senare tid har priserna galopperat vilket ofta leder till ökad fattigdom för de redan fattiga....


Undertecknad åker till Nepal med en grupp i oktober. Om någon av Er vill besöka landet så finns det ett fåtal platser kvar. Läs er på www.focustravel.se
Tills vi hörs...Namaste
Claes 

 

 

_____________________________________________________________________________________________

[Tillbaka till Startsidan]

Copyright © 2002-2005 Föreningen Namasté Nepal Huskvarna. Mångfaldigande av innehållet på denna websida, helt eller delvis, är enl. lagen om upphovsrätten, förbjudet utan medgivande av Föreningen Namasté Nepal.
[Webmaster]